Nieuws


27-06-2018 8:30

Zwembaden en aanverwante locaties zijn doorgaans niet de meest plezierige ruimtes wanneer het op akoestiek aankomt. In Rijnsburg is dit anders. Aldaar realiseerde MakeCover een akoestische oplossing.

"In de nieuwe wijk De Bloem in Rijnsburg is voor alle bewoners een heus welness-centrum gebouwd", meldt het bedrijf over het project. "Het in juni 2018 opgeleverde wellness centrum bevat een sauna, een fitness en een zwembad. En niet te vergeten het prachtige plafond dat wij gemaakt hebben, die voor een prettige akoestiek zorgt in het centrum."

"Het plafond is dus naast heel strak en mooi om te zien, ook nog eens functioneel; het dempt de galm die je normaal gesproken hebt in een zwembad of welnesscentrum." Door de toepassing van akoestisch materiaal in het plafond wordt de verstaanbaarheid een stuk beter, én het helpt volgens de woordvoerder om de bezoekers nog meer te laten genieten van de rust van een wellnesscentrum.

Naast de akoestische werking van het plafond, bevat het ook een eigentijds lichtsysteem. Via 182 strekkende meter LED-verlichting die alle kleuren kunnen schijnen, wordt het licht precies afgestemd op de juiste sfeer, belichting of moment van de dag. "Alle kleuren kunnen met de RGB+W ledlampen worden gemaakt. Via een slim bedradingssysteem worden ze centraal aangestuurd door een DMX-controller volgens het lichtplan van de architect. Hiernaast zijn er circa 35 LED-spots ingebouwd."

"De opdrachtgever heeft een keuze gemaakt tussen stucen en ons spanplafond", vertelt de woordvoerder over het project in Rijnsburg. "Het kunnen toepassen van akoestisch materiaal en het esthetische effect waren hierin zwaarwegend. Het is echter ook zo dat het plaatsen van een spanplafond  vele malen sneller is gerealiseerd dan een gestuct plafond. Dit is natuurlijk gunstig voor de planning."

www.makecover.nl


 


Deel op Social Media
26-06-2018 8:30
Vorwerk is de zomer uitstekend begonnen. De Duitse vloerenfabrikant krijgt twee prijzen van heel verschillende aard. Het won zowel een jury- als een consumentenprijs.

De Duitse fabrikant van vloerbedekking is met zijn tapijtkwaliteit 'Exclusive 1015' als winnaar gekozen in de categorie 'Industry Excellence in Branding' bij de German Brand Awards 2018. Ook consumenten zijn overtuigd van de kwaliteit van het product, want ook in deze categorie ging Exclusive 1015 met de prijs aan de haal.

"Het succes van de twee prijzen bevestigt nogmaals dat de nieuwe merkstrategie van Vorwerk
flooring die begin 2018 gepresenteerd werd de koers is voor de toekomst", aldus een woordvoerder van de fabrikant. "Gebaseerd op de drie pijlers van unieke kwaliteit, duurzame innovatie en wereldwijde award-winnende design wordt de strategie met een nieuwe en vereenvoudigde structuur van het product portfolio vergezeld". Alle tapijtkwaliteiten zijn duidelijk in drie productlijnen (Essential, Superior en Exclusive) en stijllijnen (Nature, Klassiek en Art) verdeeld. "Deze maken het voor de klant gemakkelijk om zijn eigen individuele tapijt te vinden.

Dit jaar brengt Vorwerk geleidelijk 49 nieuwe producten voor zowel de residentiële als commerciële sectoren in meer dan duizend kleuren.

www.mommersteegbv.nl

Deel op Social Media
21-06-2018 8:30

Forbo doet mee met de BlueCity Circular Challenge 2018. Het bedrijf hoopt hiermee een oplossing te vinden voor de reststroom van Marmoleum (na gebruik door klanten) en de circulaire kwaliteit van Marmoleum, dat al CO2-neutraal geproduceerd wordt, verder te verhogen.

De BlueCity Circular Challenge wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door BlueCity, de circulaire voorbeeldstad in Tropicana Rotterdam. Het evenement biedt gevestigde bedrijven en ambitieuze studenten de kans om kennis te maken met de circulaire economie van de toekomst. Teams van studenten proberen de waardeloze reststromen van de zes deelnemende bedrijven in waardevolle producten te veranderen. Het team met de winnende business-case, die moorgen (22 juni) bekend wordt gemaakt, krijgt geld om hun project ook daadwerkelijk uit te voeren.

Bij Forbo Flooring, dat graag de stap wil maken van bewustzijn naar actie, en in haar branche naar eigen zeggen één van de voorlopers is op het gebied van de circulaire economie, gaat een team van vier studenten op zoek naar een manier om gebruikt Marmoleum te hergebruiken. Het Forbo-team bestaat uit een student van de Willem de Kooning Academie, een bedrijfskundige, een biotechnicus en een student Future Planet-studies. Ze staan allemaal op het punt van afstuderen.

www.bluecity.nl/blog/circular-challenge-2018-forbo/.


Deel op Social Media19-06-2018 8:30

Internationaal gerenommeerde Studio Piet Boon slaat de handen ineen met gietvloeren producent Senso en breidt haar vloeren productportfolio uit met een geheel nieuwe exclusieve gietvloeren collectie: Piet Boon by Senso.

De collectie is het resultaat van het tijdloze creatieve handschrift van de Studio en de expertise van Senso. De collectie is gebaseerd op drie materiaal concepten “Titan”, “Fusion”, “Grain” en bestaat uit acht exclusieve ingetogen kleuren: Smoke, Bone, Shell, Pebble, Mud, Terra, Slate en Forest. 

De Piet Boon by Senso collectie zal vanaf 18 juni verkrijgbaar zijn in de zes Senso-showrooms.

www.pietboon.com
 


Deel op Social Media
18-06-2018 8:00

Lekker rustig aan het werk in het kantoor? Dan dreigt u meer en meer een uitzondering te worden. Want het lawaai in de kantooromgeving neemt toe. Dat beweert althans Plantronics op basis van een onderzoek van Oxford Economics.

Uit het in opdracht van Plantronics uitgevoerde onderzoek blijkt volgens het bedrijf dat geluidsoverlast in het open kantoor epidemische niveaus bereikt. "In vergelijking met het onderzoek uit 2015 blijkt bovendien dat de omstandigheden sindsdien flink verslechterd zijn."

Oxford Economics interviewde in 2018 zo’n vijfhonderd senior executives en medewerkers die geen managersfunctie hebben uit verschillende sectoren en beroepsgroepen. Deelnemers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Noorwegen, de Verenigde Staten India, China en Australië. Het onderzoek omvat ook gedetailleerde interviews met leidinggevenden die stappen ondernemen om de uitdagingen qua samenwerken en productiviteit aan te pakken.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat de meerderheid van de leidinggevenden en medewerkers aangeeft dat er bijna constant geluid op de werkvloer is, en dat een stilteruimte ontbreekt voor vergaderingen en het uitvoeren van geconcentreerd werk. In vergelijking met 3jaar geleden zijn de omstandigheden sterk verslechterd, en de managers ervaren de problemen anders.

Slechts 1 procent van de werknemers (tegen 20 procent in 2015) zegt dat ze zich kunnen afschermen van afleidingen op kantoor en zich kunnen concentreren zonder extra maatregelen te nemen.. 54 procent van de managers denkt dat hun medewerkers over de middelen beschikken die ze nodig hebben om lawaai en afleiding op kantoor te verminderen, maar slechts 29 procent van de werknemers is het daarmee eens (tegen 41 procent in 2015).

Werknemers nemen volgens Plantronics het heft in eigen handen door hun omgeving te verlaten of door omgevingsgeluid uit de schakelen om te kunnen werken. "75 procent van de medewerkers zegt dat ze naar buiten moeten lopen om zich te kunnen concentreren en 32 procent gebruikt een headset om afleiding tegen te gaan. Diegenen die in de meeste luidruchtige kantooromgevingen werken, zullen naar alle waarschijnlijkheid hun baan in de komende 6 maanden opzeggen."

Het onderzoek toont tevens een correlatie aan tussen de omzetgroei van bedrijven en hoe zij hun werkomgeving benaderen. Meer dan driekwart van de goed presterende bedrijven (omzetgroei van meer dan 10 procent en minder verloop) meldt dat kantoorontwerp en het verminderen van geluidsoverlast belangrijk zijn voor hun financiële prestaties. Diezelfde bedrijven reageren proactief op de geluidsepidemie op kantoor.

Plantronics heeft het onderzoek laten uitvoeren om beter te begrijpen hoe een betere omgeving gecreëerd kan worden waar werknemers goed kunnen presteren en zich goed voelen. “De resultaten van dit jaar zijn veelzeggend – open kantoren bieden mogelijk algehele kostenbesparingen, maar ze eisen wel degelijk een negatieve invloed op onze productiviteit en welzijn,” zegt Jennifer Adams, director, Enterprise Solutions Marketing. “We hebben bijna 60 jaar expertise in akoestiek en daarmee een reeks oplossingen bedacht voor deze uitdagingen, van noise-cancelling headsets tot onze Habitat Soundscaping-oplossing. Onze visie: een open kantoor waar medewerkers enthousiast over zijn, omdat het hun welzijn verbetert en inspireert om hun werk op de best mogelijke manier uit te voeren.” 

www.plantronics.com
 


Deel op Social Media
13-06-2018 8:15

Forbo Flooring gaf afgelopen week een groep van ruim dertig architecten de mogelijkheid om zelf hun eigen CO2-neutrale Marmoleum vloer te ontwerpen. Daarbij mochten ze  een dessin kiezen zoals streep, uni of marmer en een eigen kleur mengen.

Dit vond plaats op de zogenaamde Labdag van Forbo Flooring. De architecten gingen onder begeleiding de Marmoleum proeffabriek in om hun eigen vloer te maken en kregen daarnaast een lezing over biomimicry van Lydia Fraaije, biomimicry architect en teamlid van biomimicryNL. Zijl egde uit hoe we kunnen leren van moeder natuur door haar processen zorgvuldig te bestuderen.

Forbo hoopt van de Labdag een jaarlijks terugkerend event te maken.

www.forbo-flooring.nl
 


Deel op Social Media
12-06-2018 8:30

 Forinn & Bosgoed breidt de PVC-collectie verder uit. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Er worden drie nieuwe vinyl-vloeren aan de zogenoemde Stralon-collectie toegevoegd.

"Voor elk interieur biedt Stralon een passende vloer. De drie collecties Wood Triple XL,Wood Proen Stone Pro bieden talrijke mogelijkheden voor woon- en werkruimte. De combinatie van klassiek en contrastrijk creëert een eigenzinnige sfeer. De vloeren zijn ontworpen met oog voor detail: natuurgetrouwe dessins met een voelbare structuur."

De Wood Triple XL vloeren zijn lange stroken die zich kenmerken door een natuurlijke houtstructuur. Ook in de Wood Pro collectie komt de kracht van hout sterk naar voren. Bij Stone Pro ligt de inspiratie in natuursteen. "Met een Stralon vloer maak je elk interieur compleet", besluit de woordvoerder.

www.florinn.nl
 


Deel op Social Media
05-06-2018 8:30

Deze week wordt de beurs Design District gehouden. Eén van de bedrijven die deze beurs aangrijpt om de nieuwste innovaties te tonen is vloerenbedrijf IVC.

IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor de commerciële projectmarkt. "In het uitgebreide portfolio van 100 procent in eigen huis ontworpen heterogene vinylvloer, PVC stroken en tapijttegels vind je voor ieder project de juiste vloeroplossing. IVC ondersteunt je van idee tot uitvoering, van inspiratie tot installatie", aldus het bedrijf.


Op stand V98 van design District verrast IVC met een gedurfde combinatie van Mystical PVC-stroken uit de Impress collectie in combinatie met tapijttegels ‘Super Fresh’.


Design District is hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland. 3 dagen lang - van 6 tot en met 8 juni - is de  beursvloer in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek gevuld met presentaties van de tweehonderd mooiste interieurmerken. Naast de beurspresentatie zelf, exposeren diverse academies en jonge ontwerpers hun knapste designs. Er is ook ruimte voor inspirerende lezingen, workshops en discussies, voor aanvang van de beurs.

www.ivc-commercial.com

 


Deel op Social Media
Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >